Dadelcake
het recept
Dadelcake (16 stukjes)
110 gram boter op kamertemperatuur
110 gram bruine basterdsuiker
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren
125 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
120 ml melk
130 gram dadels zonder pit, gehakt
50 gram pecannoten gehakt
16 pecannoten, heel
vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een vierkant bakvorm van 20 cm in.
Doe de boter, suiker, vanille extract en zout in een kom en meng deze tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en klop dit nog kort door. Spatel de bloem, het bakpoeder en de specerijen door het beslag en voeg daarna de melk toe. Meng tot slot de gehakte dadels en pecannoten door het beslag.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat het afkoelen. Rooster daarna de hele pecannoten op een bakplaat in de oven in 6 tot 8 minuten. Verdeel ze over de cake, druppel de honing over de cake en snij deze in 16 stukken.