Cubaanse picadillo met tomatensalade

het recept


Cubaanse picadillo met tomatensalade (4 pers.)

Voor de picadillo:

400 gr rundergehakt

1 ui

1 groene paprika

3 tenen knoflook

200 gr tomatenblokjes uit blik

100 gr groene pitloze olijven

1 el kappertjes

4 el rozijnen

1 el komijnzaadpoeder

2 el ketjap manis

1 Spaanse peper

2 bouillonblokjes

1 tl suiker

1 el olijfolie

Voor de tomatensalade:

6 grote rijpe tomaten

4 el balsamico azijn

2 augurken

1 rode ui

olijfolie

snufje zout

bosje platte peterselie

Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn en fruit deze glazig in een koekenpan. Snij ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan tot ze zacht zijn. Rul daarna het gehakt in een koekenpan goudbruin.

Roer de tomatensaus samen met olijven, rozijnen, kappertjes, komijn, ketjap, Spaanse peper, bouillonblokjes en suiker door het gehaktmengsel.

Dek de koekenpan af, zet het vuur laag en kook tot ongeveer 10 min lang op middelhoog vuur.

Maak daarna de tomatensalade. Snij hiervoor de tomaten in partjes, de rode ui in halve ringen en hak de peterselie fijn.

Meng het in een ruime kom en maak het op smaak met de balsamico azijn, een snufje zout en de olijfolie.