Creamy potato

het recept

Creamy potato

40 gram roomboter

1 tl knoflookzout

250 ml room

250 ml melk

2 eieren

1 kilo aardappelen, geschild en in dunnen plakken

zout en peper


Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een braadslede goed in met de zachte roomboter en bestrooi het met de knoflookzout.

Meng de melk goed met de room en de eieren.

Bedek de bodem van de braadslede met de helft van de aardappelen en giet de helft van het room/melkmengsel er over heen. bestrooi de aardappelen met peper, zout en knoflookzout.

Bedek het met de rest van de aardappelen en giet er het restant van het room/melkmengsel overheen. Strooi er weer peper, zout en knoflookzout overheen.

Dek de braadslede af met aluminiumfolie en bak het af in ca. 1,5 uur op 150 graden in de oven. Controleer of het gerecht gaar is en laat het afkoelen

(inspired by Julius Jaspers)