Cous cous salade

het recept

Cous cous salade


400 g couscous (pak 400 g)

6 dl water
150 g rozijnen
4 sinaasappels
1½ dl olijfolie extra vierge
100 g pijnboompitten
4 tenen knoflook
1½ el kaneelpoeder
¾ el gemalen komijn

½ zakje verse munt (zakje 15 g)

1. Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar.
Schenk het water hierbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen.
Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle
sinaasappels.
2. Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten
goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook
met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing
van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het
knoflookmengsel.
3. Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een
dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de
couscoussalade minstens een half uur bij kamertemperatuur staan.
Hak de verse munt fijn. Schep de couscoussalade luchtig om.
Schep de pijnboompitten en munt erdoor.