Courgette-mozzarella spies
het recept

Courgette met mozzarella aan spies (4 pers.)
1 courgette
1 zakje mini mozzarellabolletjes
3 eetlepels olijfolie
2 takjes tijm
½ theelepel venkelzaad
4 eetlepels citroensap
200 gram salami
300 gram kleine tomaatjes
Peper
Zout
Deel de courgette in vieren (in de lengte), snij de vier delen daarna in stukken van circa 2 centimeter. Doe er wat zout overheen en zet de courgette ongeveer 30 minuten apart zodat het vocht er uit kan trekken.
Doe de olijfolie, de tijm, het venkelzaad, het citroensap, zout en peper bij elkaar in een mengbeker en roer dit goed door. Maak de courgette droog, doe daarna de courgette en de mozzarellabolletjes in de mengbeker met de marinade. Dek het geheel af en laat het minimaal 1 uur marineren op een koele plek.
Rijg de courgette, de mozzarella, de salami en de tomaatjes aan de saté prikkers en serveer.