Cocotte met runderstoof
het recept
Runderstoof en cocotte (8 pers.)
1 kg. rund(stoof)vlees
4 gram zout
200 gram ui, gesneden
4 tenen knoflook
200 gram champignons, gesneden
100 gram wortel
100 gram knolselderij, in brunoise gesneden
80 gram sjalot, gesneden
tijm
300 ml. rode wijn
150 ml. rode port
500 gram kalfsjus
1 gram Piment d'Espelette
Maak de het rundvlees schoon, wrijf in met het zout en marineer 3 uur. Bak het vlees aan met de gesneden ui totdat deze mooi gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook, champignons, in stukken gesneden wortel, knolselderij en sjalot toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tijm toe en deglaceer met de wijn en de port. Reduceer tot dit bijna verdampt is. Voeg de kalfsjus en de piment d'Espelette toe en plaats alles in een cocotte. Gaar verder in de oven op 160°C hete lucht. Laat dit in de oven indampen totdat alles de goede dikte en smaak heeft.