Cocotte met paddenstoel en camembert
het recept
Cocotte met paddenstoelen en camembert (6 pers.)
40 gram roomboter
3 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel tijm, fijngehakt
250 gram witte champignon, gehalveerd
250 gram kastanjechampignons, gehalveerd
100 gram oesterzwammen in grove stukken
50 ml witte wijn
100 ml paddenstoelenbouillon
100 ml kookroom
2 el crème fraiche
Geraspte schil van 1 citroen
2 camemberts in parten
2 el peterselie, gehakt
3 cocottes (mini-pannetjes, ca. 2 dl per stuk)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit een grote pan op hoog vuur en laat de boter heet worden. Voeg, zodra de boter begint te verkleuren, de sjalot en de knoflook toe en bak ze goudbruin. Voeg de tijm en de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin onder voorzichtig roeren. Blus af met de witte wijn en de bouillon en laat het geheel 2 minuten zacht pruttelen. Doe de room, de crème fraiche en de citroenrasp erbij en breng op smaak met peper en zout
Verdeel de paddenstoelen over de mini-cocottes en leg de stukken camembert er bovenop. Zet de mini-cocottes 25 minuten in het midden van de oven.
Verdeel voor het serveren de peterselie over de mini-cocottes.