Cocotte de saumon
het recept
Mini zalmpannetje met prei (4 cocottes)
400 gr verse zalm
8 eetlepels kaas (geraspt)
250 gr prei (fijngesneden)
250 gr champignons (in plakjes)
50 gr bloem
50 gr boter om in te vetten
400 ml (vis)bouillon
4 eetlepels paneermeel
olie om te bakken
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een beetje olie in een pan. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuutjes. Voeg de prei toe en roerbak kort mee. Maak in het midden een beetje plaats en smelt daar de boter. Voeg de bloem toe en bak het prutje 2 minuutjes.
Giet de bouillon er bij en roer met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Snijd de zalm in stukken van ca 2 x 2 cm en voeg toe aan de pan en schep er door heen.
Vet 4 ovenschaaltjes in met een beetje boter en verdeel het zalm preimengsel hier over. Bestrooi met wat kaas en paneermeel. Zet ze 15 minuutjes in de oven.