Cocotte de saumon

het recept

Mini zalmpannetje met prei (4 cocottes)


400 gr verse zalm

8 eetlepels kaas (geraspt)

250 gr prei (fijngesneden)

250 gr champignons (in plakjes)

50 gr bloem

50 gr boter om in te vetten

400 ml (vis)bouillon

4 eetlepels paneermeel

olie om te bakken


Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een beetje olie in een pan. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuutjes. Voeg de prei toe en roerbak kort mee. Maak in het midden een beetje plaats en smelt daar de boter. Voeg de bloem toe en bak het prutje 2 minuutjes.

Giet de bouillon er bij en roer met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Snijd de zalm in stukken van ca 2 x 2 cm en voeg toe aan de pan en schep er door heen.

Vet 4 ovenschaaltjes in met een beetje boter en verdeel het zalm preimengsel hier over. Bestrooi met wat kaas en paneermeel. Zet ze 15 minuutjes in de oven. 

Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.