Cocotte de poulet
het recept
Kip in het pannetje (4 pers)
600 gram kippendijenfilet
3 el (room)boter
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
wat gedroogde chilipepervlokken naar smaak
1 glas witte wijn
200 gram crème fraîche
80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaatjes in olijfolie (
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl (verse) tijm
1 tl (verse) oregano
1 tl. (verse) rozemarijn
basilicumblaadjes
zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 180º C.
Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt.
Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten
in de oven.