Cocotte à gratin de pommes de terre

het recept

Aardappelgratin in cocottes (3 cocottes)


600 gram aardappelen

100 gram geraspte kaas

125 ml. kookroom (minimaal, meer mag ook)

paar takjes peterselie

tijm

peper & zout


Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes, kook deze in 5 minuten gaar. Snij de peterselie fijn en meng dit in een bakje met de kookroom en peper & zout naar smaak. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de pannetjes en strooi er wat geraspte kaas en een klein beetje tijm overheen. Verdeel dan de rest van de schijfjes over de pannetjes en bestrooi nogmaals met geraspte kaas en tijm. Giet tenslotte de kookroom eroverheen.

Doordat de aardappelschijfjes al voorgekookt zijn hoeven de pannetjes nu nog maar 15 minuten in de oven voor een mooi goudbruin korstje.