Cocotte à gratin de pommes de terre
het recept
Aardappelgratin in cocottes (3 cocottes)
600 gram aardappelen
100 gram geraspte kaas
125 ml. kookroom (minimaal, meer mag ook)
paar takjes peterselie
tijm
peper & zout
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes, kook deze in 5 minuten gaar. Snij de peterselie fijn en meng dit in een bakje met de kookroom en peper & zout naar smaak. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de pannetjes en strooi er wat geraspte kaas en een klein beetje tijm overheen. Verdeel dan de rest van de schijfjes over de pannetjes en bestrooi nogmaals met geraspte kaas en tijm. Giet tenslotte de kookroom eroverheen.
Doordat de aardappelschijfjes al voorgekookt zijn hoeven de pannetjes nu nog maar 15 minuten in de oven voor een mooi goudbruin korstje.