Clafoutis van groene asperges met Port Salut

het recept

Clafoutis van groene asperges met Port Salut (4 pers.)

500 gram groene asperges

2 eetlepels maïzena

400 milliliter volle melk

6 eieren

180 gram Port Salut

3 theelepels korianderzaad

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de groene asperges en Controleer of de onderkant van de asperges wat houtig aanvoelen. Mocht de onderkant wat houtig zijn, schil dan een stukje van de onderkant. Doe water in een pan en kook de groene asperges met wat zout beetgaar (ongeveer 4 minuten). Spoel de asperges af met koud stromend water af en laat ze goed uitlekken in een zeef.

Doe de maïzena in een kom en voeg een beetje melk toe. Klop het geheel totdat het een papje is. Roer in een kom de maïzena met een beetje melk tot een papje. Voeg de overige melk en de eieren toe. Roer het geheel goed door. Maak het op smaak met wat zout en peper toe.

Doe het maïzena/eiermengsel in de ovenschaal en leg de groene asperges er in. Snij de Post Salut aan brokjes en verdeel dit over de schaal. Strooi tenslotte de korianderzaadjes erover.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.