Chocolademousse met melkchocolade

het recept

Cho­co­la­de­mous­se met melk­cho­co­la­de (4 pers.)

200 g melkchocolade

100 g ongezouten roomboter

4 middelgrote eieren

3 el witte basterdsuiker

250 ml verse slagroom

Breek de chocolade in stukjes. Doe met de boter in een vuurvaste kom, zet in een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer het chocolademengsel met een garde en laat iets afkoelen. Laat de pan op het vuur staan.

Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom, zet in de pan kokend water en klop in 4 min. licht en luchtig. De kom mag het water niet raken. Haal van het vuur en klop door. Meng door het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom stijf. Roer een kwart van de slagroom met een lepel goed door het chocolademengsel. Roer voorzichtig met een spatel de rest van de slagroom er luchtig door, meng niet te lang. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes of glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.