Chicken Yassa 2.0
het recept
Chicken Yassa (4-6 personen)
8 kipdijfilets
3 Paprika's (rood, groen en geel)
200 gram Boontjes
200 gram Verse gember
1 potje Dijon mosterd
200 ml Azijn
1 kilo Uien
5 teentjes Knoflook
1 Rode peper
3 Maggiblokjes-rund
2 Winterwortels
2 Groenten bouillonblokje
Zwarte peper
Zout
2 Limoenen
Zonnebloemolie
400 gram Rijst
Kippendijen marineren en gaarstomen
Wrijf de kippendijen in met wat zout. Snij de dijen op een paar plaatsen in. Wrijf de dijen in met Dijon mosterd. Maak (groene) paprika en gember fijn en vijzel het. Wrijf dit ook over de kippendijen. Doe er wat peper overheen, en kook het dan bijna gaar in een koekenpan met wat azijn (gooi het baksel niet weg)
Kippendijen braden in olie
Verhit daarna in een andere pan de olie. Doe de kippendijen er in en bak ze totdat ze bruin zijn. Dan de kippendijen uit de pan halen en apart zetten.
Uien snijden en marineren
Snij ondertussen de uien aan ringen. Marineer ze met de limoen, mosterd, maggi, zwarte peper en azijn
Andere groenten snijden.
Snij de paprika, knoflook en stukje gember fijn, evt een stukje groene of rode peper. Snij de wortel en boontjes aan stukjes (mag ook aan grotere stukken, duurt langer voor het gaar is) en kook het in wat water met groentebouillon totdat ze beetgaar zijn.
Verder bakken
Doe nu de gemarineerde uien in de olie waarin de poten zijn gebakken, bak het geheel ca. 5 minuten. Voeg daarna de paprika, knoflook, stukje gember, groene of rode peper toe. Voeg daarna de wortelen en boontjes erbij. Laat het geheel doorkoken totdat de wortelen bijna gaar zijn, voeg af en toe wat water toe. Voeg dan de kippenpoten er weer bij én het baksel uit de 1e pan (restantbaksel gaar stomen van de gemarineerde poten)
Kook de rijst en wanneer de wortels gaar zijn, dan kan het geserveerd worden