Chicken vindaloo
het recept
Chicken vindaloo (4-6 pers.)
500 gram kippendij
3 tenen knoflook
2 rode uien
5 gram gemberpoeder
5 gram mosterdpoeder
2,5 gram kaneelpoeder
1 gram kruidnagelpoeder
2,5 gram geelwortelpoeder
4 gram gemalen cayennepeper
2,5 gram mild paprikapoeder
1 citroen, sap
10 gram bruine basterdsuiker
5 gram tamarinde pasta
500 ml. kippenbouillon
peper en zout
roomboter
Snijd
de kippendij in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter breed. Snipper de ui
en hak de knoflooktenen fijn. Mix de droge kruiden door elkaar heen. Peper en
zout de kip en braad het in de roomboter. Haal het vlees uit de pan en zet het
apart.
Bak in de braadpan, in het braadvet van de kip, de rode ui tot deze licht begint te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kippenbouillon. Doe het vlees kip terug in de pan en laat deze op laag vuur garen. Breng de vindaloo op smaak met de tamarinde pasta, citroensap en zout.