Chicken Korma

het recept


Chicken korma (6 pers.)

800 gram kippendijen

3 uien

3 eetlepels cashewnoten

1,5 theelepel zout

425 milliliter water

600 milliliter kokosmelk

3 theelepels kurkumapoeder

3 theelepels Garam Masala

2 theelepels kardemompoeder

1,5 eetlepel chilipoeder

1,5 theelepel kaneelpoeder

1,5 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel piment

15 gram Gember

6 teentjes knoflook

2 laurierbladen

375 gram kikkererwten

1 bosje platte peterselie

Naanbrood

Maak de uien schoon en snij deze in grove stukken. Maak de knoflook en de gember schoon en snij deze aan kleine stukjes. Snij de kippendijen aan stukken. Meng de kokosmelk met kurkuma, chilipoeder, komijn, garam masala, kaneel, kardemom, piment en peper.

Doe de olie in de Dutch Oven en zet deze op middelhoog vuur. Bak de uien rond de 10 minuten totdat ze bruin zijn en gaan en karamelliseren. Bij er wél bij om te roeren!

Wanneer de uien bruin zijn, doe deze dan in een schaal, samen met de cashewnoten en zo'n 115 milliliter water. Blend het geheel totdat er een mooie pasta ontstaat.

Doe nog wat olie in de Dutch Oven en braad hierin de kippendijen totdat ze mooi bruin zijn. Bak ze gedurende zo'n 10 minuten op een middelhoog vuur. Haal daarna de kippendijen uit de pan en zet deze even apart.

Meng kokosmelk met kurkuma, chilipoeder, komijn, garam masala, kaneel, kardemom, piment, paprika en peper. 

Rooster knoflook en gember gedurende 3 minuten in de Dutch Oven. Roer daarna de uienpasta en kokosmelk erdoorheen. Doe de kippendijen terug in de Dutch Oven, samen met de laurierblaadjes. Laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken, ongeveer 15 minuten.

Spoel de kikkererwten af met koud water en doe ze samen met 300 milliliter water in de Dutch Oven. Roer het geheel goed door en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Haal de laurierblaadjes er uit en strooi de fijngehakte peterselie in de pan. Laat het geheel nog even een paar minuutjes zachtjes stoven.