Cheddar-basilicum circles (kh-arm)
het recept
Cheddar-Basilicum circles (ca. 20 stuks)
6 eetlepels (60 gram) roomboter kamer temperatuur (1,0 g kh)
2 eetlepels (30 gram) slagroom (4,9 g kh)
240 gram grof geraspte cheddar kaas (0,2 g kh)
60 gram geraspte Parmezaanse kaas (0 g kh)
60 gram kokosmeel (15,6 g kh)
10 gram gedroogde basilicum (of 30 gram vers, grof gesneden) (1,0 g kh)
totaal koolhydraten = 22,7 gram : 20 stuks = 1,14 gram
Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier.
Doe de zachte boter in een middelgrote mix kom, voeg slagroom en meng het met een hand mixer. Voeg de cheddar en Parmezaanse kaas en mix het met een spatel. Spatel vervolgens de kokosmeel erdoor. Voeg de basilicum toe met behulp van de hand om ervoor te zorgen dat het volledig vermengd zit in het mengsel.
Leg een stuk bakpapier op uw aanrecht en leg het kaasdeeg in het midden op en vorm het tot een bal met je handen. Leg een stuk bakpapier over de kaasdeegbal heen en rol het mengsel tot circa een halve centimeter dik. Steek met behulp van een steekring (diameter 7 cm.) de koekjes uit. Haal de uitgestoken koekjes van het bakpapier en leg ze op de bakplaat. Ze zijn soms moeilijk te verwijderen, dus wees voorzichtig omdat ze makkelijk kunnen breken. Rol de resten van het deeg opnieuw uit om nog meer koekjes uit te kunnen steken.
Bak gedurende 15 minuten. Houd de baktijd goed in de gaten, desnoods nog een paar minuten extra bakken. Dit om verbranden te voorkomen!