Cassoulet met kip, paprika en champignon
het recept
Cassoulet met kip, paprika en champignon (4 pers.)
400 gram kippendijfilet, aan repen gesneden
150 gram bacon, reepjes
2 uien, aan halve ringen
250 gram kastanjechampignons, aan plakjes
400 milliliter kippenbouillon
50 milliliter verse slagroom
400 gram cannellinibonen
½ gele paprika, aan dunne reepjes
2 theelepels gedroogde tijm
4 teentjes knoflook, aan plakjes
Olijfolie
Peper en zout
Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Verwarm de olie in de pan en braad de kippendijen aan totdat deze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze even weg op een bord.
Gebruik het bakvet om de bacon, de uien, de knoflook en de champignons in te bakken. Bak het geheel circa 5 minuten totdat de champignons gaar zijn en de ui glazig begint te worden. Maak op smaak met de peper en de tijm. Bak de kruiden nog heel even mee.
Voeg de kippendijen toe aan het geheel in de pan en roer alles goed door. Daarna de cannellinibonen, de paprika, de slagroom en de kippenbouillon. Roer het geheel nogmaals goed door. Doe de deksel op de pan en laat alles minimaal 20 minuten zachtjes stoven. Laat daarna nog even stoven om wat van het vocht te verdampen.