Carpaccio van tomaat

het recept


Carpaccio van tomaat (4 pers.)

½ teen knoflook

1 citroen

2 eetlepels extra vierge olijfolie

½ eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel vloeibare honing

1 theelepel dijonmosterd

50 gram pijnboompitten

8 cherry tomaten

75 gram Parmigiano Reggiano

Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal. Schaaf de kaas in flinters. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover.