Carotte d'orange

het recept

Worteltjes in jus d'orange (6 pers.)

900 g Parijse worteltjes

3 medium handsinaasappels

(schoongeboend)

45 g fijne kristalsuiker

45 g ongezouten roomboter

1½ tl gedroogde salie

¾ bos salade-ui

1. Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min). Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.

2. Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.

Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.