Broodje basilicum
het recept
Broodje basilicum
Ingrediënten (ca. 8 broodjes)
3 grote of 4 kleine eieren
150 gram amandelmeel
75 gram kokosmeel
60 gram pompoenpitten, grof gemalen
60 gram zonnebloempitten, grof gemalen
60 gram roomboter
100 ml handwarm water
1,5 zakje gist
1 tl suiker
1 tl zeezout
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
30 gram gedroogde basilicum
Maal de pompoen en zonnebloempitten fijn in een keukenmachine of blender.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn (dit voorkomt dat je brood naar ei gaat smaken). Doe ze eventueel een paar minuten in een kom met warm water. Kluts ze vervolgens in een apart schaaltje even door elkaar.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, kokosmeel, gemalen pompoenpitten, zonnebloempitten, sjalotje, knoflook, basilicum, zout, suiker en gist) alvast.
Doe de ingrediënten in het bakblik in onderstaande volgorde:
Water op de bodem (zorg dat het lauw/handwarm is, maar niet heet)
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe
Giet de gesmolten boter en geklutste eieren langs de rand
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de broodbakmachine wanneer het gereed is. Leg bakpapier op het rooster van de oven en maak, met iets vochtige handen, bolletjes van het deeg en verdeel het deeg de bolletjes over de bakplaat. Bak vervolgens de broodjes in circa 20-25 minuten af in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Tussentijd de baktijd even controleren!