Biryani kruiden
het recept
Biryani kruiden (ca. 65 gram)
Biryani is een rijstgerecht dat hoofdzakelijk gegeten wordt in o.a. India, Pakistan en Irak. Voor dit gerecht zijn de zgn. Biryani kruiden nodig. Deze zijn kant-en-klaar te koop in de winkel maar ik heb geprobeerd mijn eigen versie te maken. De ingrediënten voor de kruidenmix heb ik bij elkaar verzameld door op het internet te speuren, Nergens staat echter de juiste verhouding, deze heb ik zelf gemaakt. Het kan zijn dat de verhouding nog anders moet, ik ga binnenkort de Iraakse Biryani maken en probeer dan uit of 'mijn' Biryani-kruiden voldoende smaak toevoegen.
Ingrediënten:
kurkuma gemalen
komijn gemalen
peper zwart gemalen
paprikapoeder
korianderzaad gemalen
kaneel gemalen
knoflook
garam masala
kaneel gemalen
witte peper gemalen
gemberwortel gemalen
anijszaad gemalen
kardamom gemalen
karwijzaad gemalen
plantaardige olie
piment gemalen
citroengras gemalen
Meng alle droge kruiden (elk 4 theelepels) door elkaar. Snipper de knoflook en meng deze door de gemixte kruiden. Druppel als laatste de olie er door (niet de veel, het moet wel mooi droog blijven)