Biryani kruiden

het recept


Biryani kruiden (ca. 65 gram)

Biryani is een rijstgerecht dat hoofdzakelijk gegeten wordt in o.a. India, Pakistan en Irak. Voor dit gerecht zijn de zgn. Biryani kruiden nodig. Deze zijn kant-en-klaar te koop in de winkel maar ik heb geprobeerd mijn eigen versie te maken. De ingrediënten voor de kruidenmix heb ik bij elkaar verzameld door op het internet te speuren, Nergens staat echter de juiste verhouding, deze heb ik zelf gemaakt. Het kan zijn dat de verhouding nog anders moet, ik ga binnenkort de Iraakse Biryani maken en probeer dan uit of 'mijn' Biryani-kruiden voldoende smaak toevoegen.

Ingrediënten:

kurkuma gemalen

komijn gemalen

peper zwart gemalen

paprikapoeder

korianderzaad gemalen

kaneel gemalen

knoflook

garam masala

kaneel gemalen

witte peper gemalen

gemberwortel gemalen

anijszaad gemalen

kardamom gemalen

karwijzaad gemalen

plantaardige olie

piment gemalen

citroengras gemalen

Meng alle droge kruiden (elk 4 theelepels) door elkaar. Snipper de knoflook en meng deze door de gemixte kruiden. Druppel als laatste de olie er door (niet de veel, het moet wel mooi droog blijven)