Berry Christmas!
het recept
Brimming berry bowl
Ingredienten:
500 gr.
Melk chocolade
1 liter yoghurt
250 ml. Slagroom
Diepvries vruchten
Bosbessen / stoofpeertjes
2 bananen
Giet de yoghurt in de theedoek en hang deze op, laat dit een nacht staan. Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Smelt 4/5 van de chocolade volgens de au bain-marie techniek. Blaas de ballonnen op de juiste grootte op. Dip de onderkant van de ballon in de gesmolten chocolade en zet de ballon op een bakplaat, laat dit afkoelen. Vries de bananen in.
Dip de ballonnen nogmaals in de chocola en zet ze terug op de bakplaat. Schep de uitgelekte yoghurt vanuit de theedoek in een kom. Klop de slagroom met suiker en voeg dit schepje voor schepje samen met de yoghurt. Voeg de stoofpeertjes toe en zet de mix in de koelkast. Pak een nieuwe kom en voeg de bevroren vruchten samen. Pureer de vruchten met een staafmixer, zet de mix in de vriezer.
Prik de ballonen lek en verwijder het plastic. Schep
de hangop samen met het ijs in het chocolade bakje. Beide 1 ½ opscheplepel.
Strooi bosbessen als topping over de vulling. Smelt de resterende 1/5 chocolade
en spuit dit door middel van een spuitzak over de vulling als garnering.