Bolognese
het recept
Bolognese (ca. 8 pers.)
300 gram kip
300 gram varken
300 gram rund
400 gram wortel
300 gram sperziebonen
3 uien
4 tenen knoflook
250 gram witte champignons
3 laurier blaadjes
1 dl olijfolie
300 gr rode wijn
3 blikjes gepelde tomaten
Peper en zout
Olie om te bakken
Snij de kip aan kleine blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snij het varkensvlees aan kleine blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snij rundvlees aan kleine blokjes en bestrooi het met peper en zout. Zet het vlees weg in aparte schaaltjes en dek het af. De kruiden kunnen zo mooi in het vlees trekken.
Snij de uien aan blokjes, Snipper de knoflook. Snij de wortel aan blokjes. Snij de bonen aan kleine blokjes. Snij de champignons in dunne plakjes. Snij de bonen aan kleine stukjes.
Bak het vlees aan in de olie. Bak het zolang totdat het bijna droog gebakken is. Voeg de ui en de knoflook toe en bak het geheel een paar minuten. Voeg daarna de wortels en bonen toe en paar bak het geheel weer een paar minuten. Voeg als laatste de champignons toe. Blus af met de rode wijn, voeg de laurier toe en kook de rode wijn in. Voeg de gepelde tomaten toe en laat de saus gaar worden in 30 minuten. Controleer of de groenten goed gaar zijn, laat de saus anders nog even doorgaren.