Bleekselderij salade
het recept
2 x bleekselderij
2 blikjes ananasstukjes
1 fles honing-mosterd dressing
500 gram gerookte spekjes
2 zakjes blanke rozijnen
2 zakjes cashewnoten, gezouten
Bak de spekjes mooi strak en laat deze afkoelen, dep het vet eraf met een keukenrol zodat de spekjes mooi droog zijn. Maak de bleekselderij schoon en snij deze aan kleine reepjes. Giet de ananasstukjes af en vang het vocht op. Laat de rozijnen circa 30 minuten wellen in het ananasvocht. De rozijnen daarna uit laten lekken en droogdeppen met een keukenrol. Plet de cashewnoten, maak ze stukjes niet te fijn.
Meng
de ananasstukjes, rozijnen, spekjes, bleekselderij en cashewnoten door elkaar.
Voeg een paar scheuten van de honingdressing toe. Niet te veel, het mag smeuïg
worden maar niet te nat. Zet het koud weg en laat het geheel minimaal 2 uur
intrekken (kan 24 uur van te voren gemaakt worden)