Baccalà al vapore

het recept

Visstoof met kabeljauw (4 pers.)


5 trostomaten

5 el verse peterselie

1 kleine ui

3 tenen knoflook

46 g ansjovisfilets in olie in blik

6 el traditionele olijfolie

600 g verse kabeljauwfilets

1 gedroogde laurierblaadjes

50 ml droge witte wijn


Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes.

Snijd ⅗ van de peterselie fijn. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de ansjovisfilets fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie 5 min.

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 min. koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 min. net gaar.

Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.