Asperges met zalmblokjes in Oosterse bouillon

het recept

Asperges met zalmblokjes in Oosterse bouillon


18 groene asperges

2½ bakje gerookte zalmblokjes (` 100 g)

Thaise Vissaus (Nuac Nam)

3 cm verse sereh (citroengras)

1 pot visfond (` 380 ml)

1 zakje saffraan

Zout


Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden. In pan met ruim water en zout asperges (afhankelijk van dikte) in ca. 10 minuten gaar koken en in kookvocht laten staan. Intussen in kom zalmblokjes licht besprenkelen met vissaus. Vervolgens ca. 15 minuten laten marineren. Sereh zeer fijn snijden.


In pan visfond tot 6 dl aanvullen met aspergekookvocht en samen met saffraan en sereh aan de kook brengen. Vervolgens ca. 5 minuten tegen de kook aan laten trekken en indien nodig zout toevoegen. Soepborden verwarmen en (warme) asperges over borden verdelen. Vervolgens visblokjes over asperges verdelen. Hete bouillon op asperges en zalm schenken en direct serveren.


Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.