Asperges met zalmblokjes in Oosterse bouillon
het recept
Asperges met zalmblokjes in Oosterse bouillon
18 groene asperges
2½ bakje gerookte zalmblokjes (` 100 g)
Thaise Vissaus (Nuac Nam)
3 cm verse sereh (citroengras)
1 pot visfond (` 380 ml)
1 zakje saffraan
Zout
Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden. In pan met ruim water en zout asperges (afhankelijk van dikte) in ca. 10 minuten gaar koken en in kookvocht laten staan. Intussen in kom zalmblokjes licht besprenkelen met vissaus. Vervolgens ca. 15 minuten laten marineren. Sereh zeer fijn snijden.
In pan visfond tot 6 dl aanvullen met aspergekookvocht en samen met saffraan en sereh aan de kook brengen. Vervolgens ca. 5 minuten tegen de kook aan laten trekken en indien nodig zout toevoegen. Soepborden verwarmen en (warme) asperges over borden verdelen. Vervolgens visblokjes over asperges verdelen. Hete bouillon op asperges en zalm schenken en direct serveren.