Asperges met ham en ei
het recept
Asperges met ham en ei (3 pers.)
3 eieren
750 gram asperges
Scheutje melk
150 gram roomboter
600 gram krieltjes
6 plakken (been)ham
Verse bieslook
Snuf peper en zout
Kook de eieren gaar in ca. 8 minuten. Schil de asperges en snijd 2 cm van het uiteinde af. Breng een pan water met een scheut melk en een snufje zout aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en laat ze 10 minuten nagaren in het vocht. De melk zorgt ervoor dat de kleur blank blijft van de asperges.
Kook ondertussen de krieltjes gaar in ca 10 minuten in en pan met een snufje zout tot ze gaar zijn. Pel de eieren en snijd ze fijn. Smelt de boter in een pan.
Leg de asperges op een bord. Verdeel hier de krieltjes naast. Leg de plakken ham p de asperges en verdeel de stukjes ei er over. Giet de gesmolten boter er over en maak het af met een snufje peper en zout en de fijngehakte bieslook.