Appeltaart
het recept
Appeltaart (24 cm.)
Deeg
125 g roomboter op kamertemperatuur
350 g bloem
1 mespunt zout
250 g suiker
2 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 eigeel
Vulling
1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes (schoongemaakt, maar niet geschild)
75 g rietsuiker
1 eetlepel koekkruiden/kaneel
handje rozijnen
handje walnoten
3 eetlepels custard
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Zo groot of klein. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker, rozijnen, walnoten en custard maar houdt een eetlepel rietsuiker apart.
Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Meng hierdoor de 2 eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg. Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak. Leg de plakken even weg in de vriezer.
Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de springvorm of bakvorm van 24 cm. Trek dan de andere laag eraf. Vul met de appels.
Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.
Bak een uur in de oven.