Amerikacan BBQ sauce
het recept

American BBQ Sauce
1 rode ui
25 gram boter
2 tenen knoflook
75 milliliter appelazijn
60 gram donderbruine basterdsuiker
75 gram worcestersaus
1,5 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel piment
Sap van één citroen
250 milliliter kippenbouillon
380 gram tomatenblokjes uit blik
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
Snij de ui aan kleine stukjes en snipper de knoflook. Verwarm de boter in de pan en fruit de ui totdat deze mooi glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en laat deze nog een paar minuten meebakken.
Doe daarna de worcestersaus, tomatenblokjes, peper, piment, oregano, azijn en paprikapoeder erbij en laat het geheel nog een paar minuten doorbakken zodat de smaken goed vrij komen. Doe daarna de bouillon en de citroensap er bij en laat het geheel weer borrelen totdat het goed ingedikt is. Pureer de saus met de staafmixer en voeg wat extra peper toe indien nodig.