Amerikacan BBQ sauce

het recept


American BBQ Sauce

1 rode ui

25 gram boter

2 tenen knoflook

75 milliliter appelazijn

60 gram donderbruine basterdsuiker

75 gram worcestersaus

1,5 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel piment

Sap van één citroen

250 milliliter kippenbouillon

380 gram tomatenblokjes uit blik

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zwarte peper

Snij de ui aan kleine stukjes en snipper de knoflook. Verwarm de boter in de pan en fruit de ui totdat deze mooi glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en laat deze nog een paar minuten meebakken.

Doe daarna de worcestersaus, tomatenblokjes, peper, piment, oregano, azijn en paprikapoeder erbij en laat het geheel nog een paar minuten doorbakken zodat de smaken goed vrij komen. Doe daarna de bouillon en de citroensap er bij en laat het geheel weer borrelen totdat het goed ingedikt is. Pureer de saus met de staafmixer en voeg wat extra peper toe indien nodig.

Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.