All Shrimps on Deck
het recept
Hollandse garnalensalade met komkommer
250 gr Hollandse garnalen
2 el ricotta
2 el mayonaise
1 el Dijon mosterd
sap van 1/2 citroen
1 tl tabasco
peper
zout
verse bieslook
1 komkommer
Nodig: schaaltje, schaar of scherp mes
Bereiden: Doe de ricotta samen met de mayonaise en mosterd in een schaaltje en klop luchtig. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en breng verder op smaak met peper, zout en een flinke tl tabasco.
Knip of snij de bieslook fijn. Roer de Hollandse garnalen door de ricotta met mayonaise, maar hou er nog een paar achter voor de garnering van de Hollandse garnalensalade.
Snij de komkommer in dikke plakken, van zo'n 2 a 3 cm dik. Snij dan doormidden en haal de zaadjes er met een theelepeltje uit. Je maakt een soort schuitjes waar je straks de salade in serveert. Dep de komkommer met een keukenpapiertje droog.
Schep in elk stukje komkommer nu wat van de Hollandse garnalensalade