Albondigas in tomatensaus
het recept
Albondigas in tomatensaus (ca. 50 st.)
1000 gr gehakt half om half
2 ui fijn gesnipperd en gebakken tot zacht en glazig
2 el gerookte paprika
2 tl gemalen komijn
4 el peterselie fijn gesneden
2 eidooier
2 snee brood geweekt in melk
Zout en peper naar smaak
2 grote ui fijn gesneden
2 teen knoflook fijn gesneden
2 laurierblad
10 el olijfolie
200 ml rioja rode wijn
2 blik tomatenblokjes
Klein beetje suiker
Zout en peper naar smaak
2 geroosterde paprika in dunne reepjes
Om te serveren: geraspte manchego peterselie
Combineer het gehakt met de gebakken ui, komijn, paprika, peterselie, eidooier, brood, zout en peper. Meng het geheel goed en maak er balletjes van ter grote van een golfbal. Laat 30 minuten rusten in de koeling.
Maak de saus door 4 el van de olie in een koekenpan te doen. Voeg hier de ui, knoflook en laurier aan toe en bak tot zacht voor ongeveer 10 minuten. Voeg de rode wijn toe, breng aan de kook en laat koken tot met de helft geslonken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog even sudderen.
Verwarm olie in de pan en bak de balletjes goudbruin en gaar. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog even een minuutje of twee doorkoken. Voeg de geroosterde paprika toe en serveer met geraspte manchego en verse peterselie.