Afrikaanse salade
het recept
Afrikaanse koolsalade (8 pers.)
1 blik doperwten (400 gram)
1 eetlepel paprikapoeder
1 rode paprika, in dunne repen
1 gele paprika in dunne repen
1 groene paprika, in dunne repen
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
120 milliliter olijfolie
500 gram winterwortel, geschrapt
500 gram witte kool, geschaafd
1 theelepel cayennepeper
Zout en verse zwarte peper
Snipper de ui, de knoflook en de peper. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze licht kleurt. Voeg de paprika's toe en laat deze 2 tot 3 minuten meebakken. Voeg daarna de wortel, de kool, de cayennepeper en paprikapoeder toe en bak het geheel totdat de groenten beetgaar. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgelekte doperwten toe. Het gerecht kan warm en koud gegeten worden/