Aardappeltjes uit de oven met oregano en tijm

het recept

Aardappeltjes uit de oven met oregano en tijm (ca. 6 pers.)


1 kg ovenaardappels, rode schil

peper

zout

tijm

oregano

olijfolie extra vierge


Verwarm de oven voor op 200 graden

Was de aardappels eerst in koud water, laat de schil er om heen zitten. Snij de aardappels in plakjes van ca. 1 cm dik. Doe bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappelschijven er over. Zorg dat de aardappelschijven gelijk verdeeld over de bakplaat liggen.

Strooi nu achtereenvolgens de peper, het zout, de oregano en de tijm er over heen. Niet te veel van elk, de smaken versterken elkaar.

Doe wat olijfolie in een bakje en druppel dit met een kwastje over de aardappelschijven. Zorg dat alle schijven goed geraakt zijn met de olie (te weinig olie kan betekenen dat de schijven verbranden), er komt als het ware een film van olijfolie over de schijven te liggen (dus ook weer niet te veel).

Bak de schijven in ca. 40 minuten mooi bruin in de oven (kijk tussendoor regelmatig of het bakken niet te snel gaat, baktijd kan wat variëren).