Aardappels met hete paprikasaus
het recept
Aardappels met hete paprikasaus
De aardappeltjes met hete paprikasaus smaken goed bij zo'n beetje ieder gerecht. Normale aardappels die bij andere gerechten worden gegeten worden vaak niet zo lekker gevonden. Toch zorgt de paprikasaus ervoor dat u van deze aardappeltjes zult gaan houden.
Ingrediënten
1 kg krielaardappeltjes in de schil
1½ eetlepel grof zeezout
2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers (of 2 extra chilipepers)
1 gedroogde chilipeper
4 eetlepels rode-wijnazijn
2 rode paprika's, in stukken
4 knoflookteentjes, gepeld
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel oregano
½ theelepel zeezout
2 dl olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Maak de krieltjes schoon met water.
Kook de krieltjes in water met zeezout voor ongeveer 20 minuten.
Doe de pepers en chilipeper voor ongeveer 15 minuten in azijn.
Giet ze hierna af en laat de pepers chilipeper goed uitlekken.
Maak een mengsel van de pepers, paprika, knoflook, komijn, oregano en het zeezout. Dit gaat het beste in een keukenmachine.
Giet tijdens het mengen langzaam de olie hierbij.
Voeg azijn toe aan dit mengsel totdat je het lekker vindt smaken.
Giet de krieltjes goed af en laat ze nog even droog stomen.
Serveer de krieltjes met de saus erbij.