Zoetzure Indische komkommer
het recept
Zoetzure Indische komkommer (4 pers.)
1 Komkommer
1 rode ui
100 gram azijn
4 eetlepels basterdsuiker
2 theelepels gemberpoeder
1.5 theelepels sambal oelek
Zout
1 eetlepel Sesamolie
Verwijder zaadlijsten uit komkommer met een lepel. Snijd komkommer in 4 gelijke delen en vervolgens in blokjes van circa 1cm (of halve maantjes).
Doe komkommer in een vergiet en voeg 2 el zout toe, meng dit goed en laat het een uur staan zodat het vocht eruit kan trekken. Spoel de komkommer af en dep droog met een schone keukendoek.
Verwarm azijn, suiker en gemberpoeder in een pannetje tot de suiker is opgelost.
Voeg sambal toe en meng goed. Voeg de warme vloeistof toe aan de komkommer, roer goed en laat het een paar uur of zelfs een nachtje staan.