Zalm uit de oven met groenten

het recept


Zalm uit de oven met groenten (4 pers.)

400 gram zalmfilet

1 rode paprika

1 gele paprika

430 gram broccoli

2 rode uien

1 winterpeen

80 milliliter sojasaus

2 tenen knoflook

2 eetlepels basterdsuiker

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel gembersaus

1 theelepel sesamolie

Verwarm de hete luchtoven voor op 200 graden. Doe 80 milliliter sojasaus en 80 milliliter water in een steelpan en warm op (niet laten koken). Voeg 2 eetlepels bruine suiker toe, 2 uitgeperste knoflooktenen, 1 eetlepel vloeibare gembersaus en 1 theelepel sesamolie toe aan de pan en meng goed door elkaar.

Doe 1 eetlepel maïzena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Roer het mengsel door en voeg toe aan de saus. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat het rustig pruttelen. Snijd de paprika's in kleine blokjes, de broccoli in kleine roosjes en de ui in stukjes. Snijd eventuele andere groenten klein en voeg toe aan een kom. Besprenkel met olijfolie en hussel alles goed door elkaar. Leg de zalm in het midden van een ovenschaal en schik de groenten eromheen. Giet de saus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is met saus. Plaats het geheel ca. 20 minuten, of iets langer, in de oven. Roer de groenten halverwege een keer om.

Serveer direct en giet de saus uit de ovenschaal over het gerecht.