Thaise rody curry
het recept
Thaise rode curry (6 pers.)
750 gram runderlappen
2 eetlepels wok olie
4 sjalotjes
3 tenen knoflook
2 theelepels verse gember
1,5 theelepel citroengras poeder
2 eetlepels rode currypasta
100 milliliter water
1,5 theelepel suiker
150 milliliter kokosmelk
1 eetlepel limoensap
1 theelepel vissaus
150 ml kokoscrème
1 eetlepel peterselie
Snijd de runderlappen aan in blokjes. Doe de olie in een pan en verhit deze. Bak het vlees rondom goed bruin. Schep het vlees uit de pan en zet het even apart op een schaal. Fruit in dezelfde pan en de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg daarna de gember, citroengras en currypasta toe en bak het een paar minuten mee. Voeg de runderjappen erbij en doe het water, de suiker en kokosmelk in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het 1 uur met een deksel op de pan garen. Haal daarna de deksel er af en laat het nog zo'n 45 minuten stoven.
Voeg als laatste het limoensap, vissaus, kokos crème en peterselie toe. Laat het geheel nog even een paar minuten doorwarmen.