Shakshuka
het recept
Shakshuka (4 pers.)
25 ml olijfolie
650 gram tomaten
1 rode ui
1 courgette
1 gele peper
3 lente-uitjes
1 sjalotje
2 gram zout
2 gram komijnpoeder
4 gram knoflookpoeder
3 gram uienpoeder
2 gram cayennepeper
1 gram zwarte peper
1 gram tijm
1 laurier blaadje
2 theelepels rietsuiker
4 eieren
Snijd de helft van de tomaten aan wat grovere stukken fijn. Doe de rest van de tomaten in de blender. Snij de gele peper aan stukjes en de rode ui aan halve ringen. Snij de courgette aan kleine blokjes en snij de lente-ui aan stukjes van circa 2 centimeter. Snipper de sjalot en de knoflook
Doe de olijfolie in een wokpan en verhit dit. Fruit eerst de rode ui met de knoflook en de gele peper. Voeg daarna de courgette, sjalotje en de lente-ui toe en bak dit een paar minuten. De dan het zout, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de cayennepeper, tijm, laurierblaadje en zwarte peper erbij en bak het geheel weer een paar minuten. Voeg als laatste de tomaat toe. Zet het hoog vuur. Als het goed kookt, zet je het vuur laag. Laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen, met de deksel er op.
Haal na 20 minuten de deksel er af en breek de eieren boven de pan. Laat het geheel nog even door pruttelen totdat de eieren gaar zijn.