Ovenpotje met vis en salade

het recept

Ovenpotje met vis en salade (4 pers.)

2 biologische rode uien

400 gr witvis

4 biologische knoflookteentjes

1 biologische prei

250 gr paksoi

1 bol mozzarella

6 biologische eieren

250 g geraspte pardano cheese

200 g rucola sla

1 biologische courgette

5 trostomaatjes

1 eetlepel bakolie

1 eetlepel olijfolie extra vierge

½ eetlepel mosterd

paprikapoeder naar smaak

zout en peper naar smaak


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan. Snijd de paksoi.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de prei toe en bak op een middelhoog vuur zacht in 5-10 minuten. Doe de laatste 2 minuten de paksoi. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de groenten over 1-persoons ovenschaaltjes.

Klop de eieren goed los met een garde en meng/spatel de geraspte pandano cheese erdoor. Giet het eimengsel over de groenten, schud even goed zodat het eimengsel zich goed verspreidt en zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 15 minuten totdat het ei gestold is.

De salade

Was intussen de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de courgette lichtbruin en zacht. Schep uit de pan en laat afkoelen tot lauwwarm.

Maak een dressing van olijfolie extra vierge en mosterd. Doe de rucola sla door de dressing. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de mozzarella aan stukjes. Hussel de tomaat, mozzarella en de lauwwarme courgette door de salade.