Mediterrane Kabeljauwquiche
het recept
Mediterrane kabeljauwquiche (4 pers.)
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 rode peper
1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie extra vierge
3 teentjes knoflook
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
400 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels bloem
3 eieren
125 ml slagroom
100 gram geraspte Gruyère
Deegplakjes uitspreiden en laten ontdooien. Peper halveren, zaadjes eruit schrapen en peper fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen (vrucht wordt niet gebruikt). In schaal marinade roeren van olie, rode peper, sinaasappelrasp, knoflook, kruiden, zout en peper. Kabeljauw erdoor scheppen en minstens 10 min. laten staan.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van 30 cm. Quichevorm bekleden met deeg en deeg aan randen goed aandrukken. In kom eieren loskloppen met room, 1/2 tl zout en peper. Kaas erdoor roeren. Eiermengsel op deegbodem schenken en kabeljauwblokjes met marinade erover verdelen. In oven quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.
Quiche laten afkoelen. Afdekken met plasticfolie en tot gebruik gekoeld bewaren.