Koreaanse kippensmoor
het recept
Koreaanse kippensmoor (4 pers.)
600 gram kippendijen
3 eetlepels zonnebloemolie
125 gram shiitake
1 ui
2 tenen knoflook
½ prei
2 groene pepers
2 grote aardappels
2 rode paprika's
½ winterwortel
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Snij de kippendij aan grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Snij de prei aan dunne, halve ringen. Snij de paprika aan grove stukken. Laat de groene pepers heel. Snij de shiitake aan stukken. Schil de aardappels en snij deze aan grove stukken.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of braadpan. Braad de kippendijen goed aan (zo'n 5 minuten) totdat ze rondom een beetje bruin zijn.
Voeg daarna de ui en de knoflook toe en bak het geheel zo'n 2 minuten. Daarna mogen de andere groenten (prei, groene pepers, paprika's, wortels, shiitakes en aardappels) toe. Bak het geheel weer zo'n 5 minuten. Voeg daarna de sojasaus, de oestersaus en een halve liter water toe.
Zet de pan op een hoog vuur en breng het geheel aan de kook, met de deksel op de pan. Wanneer het geheel aan de kook is, draai dan het vuur terug zodat het geheel zachtjes kan pruttelen (circa 25 minuten) zonder deksel. Laat het vocht tot 1/3 inkoken. De kip zal dan lekker mals zijn en de kippensmoor is gereed.
Mocht de smaak van de saus niet helemaal naar wens zijn, voeg dan óf extra sojasaus óf extra suiker toe (beide kan ook, proef om te zien wat lekker is)