Kipballetjes in zoetzure saus
het recept
Kipballetjes in zoetzure saus (ca. 40 stuks)
8 takjes peterselie
100 gram rauwe ham
8 gemberbolletjes
1000 gram kipgehakt
zout en peper
8 eetlepels ketchup
8 eetlepels donkere basterdsuiker
8 eetlepels azijn
2 theelepels sambal oelek
1 gram kippenbouillonpoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
2 snufjes peper zwart
2 snufjes zout
8 eetlepels water
Peterselie fijn knippen. Ham in reepjes snijden. Gember fijnsnijden. Peterselie, ham en gember door kalkoengehakt mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt ca. 20 kleine balletjes vormen. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warmhouden.
De saus
Roer alle ingrediënten door elkaar en verwarm het mengsel. Voeg de gebraden gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze een tijdje suddere.