Kipballetjes in zoetzure saus

het recept


Kipballetjes in zoetzure saus (ca. 40 stuks)

8 takjes peterselie

100 gram rauwe ham

8 gemberbolletjes

1000 gram kipgehakt

zout en peper

8 eetlepels ketchup

8 eetlepels donkere basterdsuiker

8 eetlepels azijn

2 theelepels sambal oelek

1 gram kippenbouillonpoeder

2 uien

2 teentjes knoflook

2 snufjes peper zwart

2 snufjes zout

8 eetlepels water

Peterselie fijn knippen. Ham in reepjes snijden. Gember fijnsnijden. Peterselie, ham en gember door kalkoengehakt mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt ca. 20 kleine balletjes vormen. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warmhouden.

De saus

Roer alle ingrediënten door elkaar en verwarm het mengsel. Voeg de gebraden gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze een tijdje suddere.