Guiso de pollo mexicano

het recept


Guiso de pollo mexicano (4 pers.)

750 gram kippendijfilet

1 eetlepel bloem

2 rode uien

4 teentjes knoflook

Versgemalen zwart peper en zout

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel suiker

1/2 theelepel kaneel

2 eetlepels chipotle peper

1 blik tomatenblokjes (Heinz)

1 blikje tomatenpuree blikje 70 gram

1 kip bouillonblokje (Maggi)

200 milliliter water

3 stengels bosui fijngesneden en optioneel

Zonnebloemolie

Snij de kip aan stukken, snij de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn. Snij de stengels bosui aan kleine stukjes.

Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met de bloem. Verhit een scheut olie in een stoofpan en bak het vlees rondom in porties goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Verhit opnieuw een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook en chipotle peper kort aan. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, oregano, suiker en tomatenpuree toe en bak 30sec mee. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en een verkruimeld kip bouillonblokje. Leg het vlees terug in de pan en giet water erbij tot het vlees net onder staan. Dit is ongeveer 200 ml.

Laat het vlees 20 minuten zachtjes pruttelen. Deksel niet helemaal op de pan leggen maar een kier open laten staan. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de stoof met de fijn gesneden bosui.