Gnoccho Napoletano

het recept


Gnoccho Napoletano (4 pers.)

250 gram gnoccho Napoletano

500 gram gehakt

2 rode paprika's

1 rode ui

4 teentjes knoflook

15 gram verse basilicum

600 ml Tomato Frito

75 gram geraspte Grana Pardano

100 gram geraspte mozzarella

1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel chilivlokken

1 theelepel suiker

1,5 groentebouillonblokje

extra vierge olijfolie

Snijd de paprika's aan kleine stukjes. Snij de rode ui aan halve ringen. Snipper de knoflook en scheur de basilicumblaadjes aan stukjes.

Zet een pan met water op en breng het aan de kook met 1 groenten bouillonblokje. Doe de gnoccho's er in en kook deze zo'n 5 minuten. Giet de gnoccho's af en laat ze afkoelen.

Doe wat olie in een pan en bak hier de ui, knoflook en paprika, zo'n 5 minuten. Voeg daarna het gehakt de Italiaanse kruiden, peper en chilivlokken toe. Bak het geheel totdat het gehakt mooi bruin is. Voeg dan de helft van de Grana Pardano en de basilicum toe. Bak het geheel weer een paar minuten totdat de kaas goed gesmolten is.

Pak nu zo'n 10 gnoccho's en vul deze met het gehaktmengsel en zet ze even weg op een schaal. Voeg de gezeefde tomaten en de rest van de gnoccho's toe aan het gehakt en roer het goed door. Verwarm het zo'n 5 minuten op een hoog vuur en blijf roeren.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje van de saus. Druk de gevulde gnoccho's in de saus en verdeel de rest van de saus er over heen. Strooi de rest van de Grana Pardano en de geraspte mozzarella over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal zo'n 16 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Strooi voor het serveren de rest van de basilicum er over heen.